Page Banner

Žensko kolo

Kjer je bilo nekoč žensko kolo preprosto manjše, "lepše" (karkoli že to pomeni) in na žalost slabše opisano kot moški modeli, so na srečo tisti trogloditski dnevi za nami. Kakovostno žensko kolo danes poleg estetskih odtenkov ponuja enako zmogljivost in komponente kot primerljivi moški modeli. Velika razlika med ženskimi in moškimi kolesi je v ustreznosti: proizvajalci koles imajo veliko primernih podatkov, ki se nanašajo na geometrijo okvirja. Ženske so v povprečju nižje od moških, zato imajo ženski modeli koles na splošno nižjo višino skladov. Ženske imajo v povprečju tudi krajše dolžine trupa, zato imajo ženski modeli koles ponavadi krajše dolžine dosega. Kljub temu je še en način, da si ogledate žensko kolo, to, da ji ustreza katero koli kolo: zato se veliko žensk pogosto lahko bolje vozi na moškem kolesu (aka unisex kolo). Naša trgovina se osredotočila na kolesa, ki ustrezajo vašim telesnim razmerjem.
Naslednje komponente ženskih koles vplivajo tudi na to, kako dobro se prilegajo:
STEM: To je komponenta, ki se bo verjetno zamenjala, preden zapustite trgovino. Krajše ali daljše steblo ponuja preprost način za natančno prilagajanje dosega okvirja koles za vas. Tudi drugačen slog stebla lahko krmilo postavi v višji položaj, ki je bolj udoben za vožnjo. V poštev pride tudi geometrija krmila, zato bodo kolesarske trgovine med ocenjevanjem ustreznosti skupaj preučile izbiro stebla in krmila.
SEDEŽ: Ženska sedla so na splošno krajša in širša. Kolesarji z ženskimi nastopi pa imajo pogosto raje ozka sedla, ki jim sprostijo gibanje pedalov. Poleg tega proizvajalci koles vedo, da je sedlo ena prvih komponent, ki jo bodo kolesarji spremenili, da bo ustrezala njihovim željam, zato se na sedlu ne obesite preveč, če vam je na kolesu všeč vse drugo.
KRMILO: Ženske imajo v povprečju ožja ramena kot moški, zato vam lahko ožja palica ustreza. Boleča ramena so en tipoff. Če se to zgodi po prihodu domov, ob vrnitvi obvestite svojo kolesarsko trgovino. Za podroben pogovor o oceni širine krmila na gorskih kolesih preberite Ali so vaši krmi preširoki?
VZMETENJE: Lažji kolesarji potrebujejo vzmetenje, prilagojeno njihovi manjši teži. To lahko naredite v trgovini ali pa sami doma. Zavorne ročice: Krajši vozniki imajo pogosto manjše roke, zato je težko udobno doseči in upravljati zavorne ročice. Nekateri vzvodi imajo nastavitvene vijake, s katerimi lahko zmanjšate doseg ročice; kratkoročni vzvodi so še ena možnost.

 • Električno kolo
  Focarini AGILE

 • Okvir

  Aluminijasti 6008

 • Motor

  Oli Move 36v 250W

 • Baterija

  OLI 500aH

 • Vilica

  SUNTOUR 75mm

 • Teža

  24,7Kg

 • Menjalnik

  Shimano Alvio 9p

 • Zavore

  Shimano

 • REDNA CENA:

  1.490 EUR

 • PROMO CENA: (do 15.01.2021)

  1.490 EUR